Työni seksuaaliterapeuttina

Olen Niina Talvitie, seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, fysioterapeutti, ikuinen opiskelija ja ihmisyyteen kaikissa muodoissa uskova idealisti. Uskon vahvasti kohtaamiseen, ajan antamiseen itselle, hetkessä elämisen tärkeyteen ja varsinkin tasapuolisuuteen meidän kaikkien kesken.

Ohjaavia tavoitteita työssäni on seksuaalisen hyvinvoinnin ja tasavertaisuuden lisääntyminen sekä sen tukeminen ikään, sukupuoleen tai paikkakuntaan katsomatta.

Fysioterapeuttina olen työskennellyt 20 vuotta, joista 17 vuotta keskussairaalatasolla. Työskentelin urani aikana hyvin monella erikoisalalla ja sain oikeuden kohdata eri ikäisiä ihmisiä eri vaiheissa elämäänsä, niin onnen kuin äärimmäisen surun ja kivun hetkissä. Ihmisen kauneus on aina yhtä hätkähdyttävää ja kunnioitettavaa.

Fysioterapeutin ammatin kautta ymmärrys ihmisen kokonaisvaltaisuudesta, toimintakyvyn ja eri sairauksien sekä vammautumisen vaikutuksesta seksuaalisuuteen on terapeuttina iso vahvuuteni. Kehollisuuden huomiointi, oman itsensä kuuntelu ja sisimpänsä oppiminen ovat oleellisia asioita terapiassa.

Ammattitaito

  • Fysioterapeutti AMK
  • Auktorisoitu seksuaalineuvoja
  • Seksuaaliterapeutti
  • Työn ohella terapiaosaamista täydentäviä koulutuksia